Ik kom gelukkig niet vaak klanten tegen die schimmel in hun dreads hebben, maar wanneer ik die wel in de stoel heb, is het ook meteen heel erg! Daarom hier 3 tips om schimmelvorming in je dreadlocks te voorkomen.

1. Droog je dreads voor je gaat slapen

Het drogen van je dreads kost nogal wat tijd en de kans bestaat dus dat ze nog niet droog zijn tegen de tijd dat je gaat slapen. Probeer toch te voorkomen dat je met natte dreads gaat slapen. Als er niet genoeg lucht bij je dreads komt om ze te drogen, kunnen ze namelijk muf gaan ruiken. Zeker wanneer je met een sjaal of cap op slaapt. Deze geur krijg je erg moeilijk weer uit je dreads en het is een voorteken van schimmel! Niet doen dus!

2. Gebruik geen wax of producten met residu

Ondanks dat veel mensen geloven dat je wax nodig hebt wanneer je dreads hebt, is dit niet waar. Wax plakt de losse haren aan je dreads vast en daarmee voorkom je juist dat deze haren in of aan je dreads gaan klitten. Vet haar klit niet en het duurt dus veel langer voor je dreads volwassen worden. Daarnaast krijg je wax ook nooit meer uit je dreads, waardoor schimmelvorming kan ontstaan. Dit laatste geldt dus ook voor producten die residu achterlaten in je dreadlocks. Dit hoopt zich allemaal op en er kleeft allemaal vuil aan dat schimmel aantrekt!
Koop in de Webshop je shampoo en dreadzeep waar geen residu in zit!

3. Laat natte dreads loshangen

Je dreads blijven langer nat wanneer ze vastgebonden zijn. Hier komt de muffe lucht en de schimmelvorming weer om de hoek kijken. Als je een kapsel probeert te maken waarbij je water gebruikt als fixatie (bijvoorbeeld, je dreads krullen door ze te vlechten), ga dan onder een droogkap zitten of föhn je dreads droog. Dit kost wel meer tijd, maar geloof me, je wilt liever de tijd hierin investeren dan dat je je dreads af moet knippen om van de schimmel af te komen!

Als je zelf nog meer tips hebt, laat dan hieronder je reactie achter en wellicht neem ik deze op in een volgende blogpost.

Pin It on Pinterest

Share This