Wat zijn echte dreadlocks?

Dreadlocks zijn bundels aan elkaar geklit haar. Ze worden ook wel dreads of locs genoemd.
Er zijn meerdere soorten dreadlocks: traditioneel, microlocs, sisterlocks™, brotherlocks™ en freeform dreads.
Dreadlocks worden al eeuwen gedragen, waarschijnlijk als eerste door de Sumeriers, later in Egypte en India, en door Azteken, Kelten, de Massai en vele andere volken. Ook was het een gebruikelijk kapsel in het Christendom en in het Budhisme. De meestvoorkomende levensovertuiging (of stroming) die met dreadlocks geassocieerd wordt, is echter Rastafari (Rasta).

Ook in deze moderne tijd wordt het kapsel vaak gedragen. Dit kan zijn vanwege levensovertuiging, spiritualiteit of religie, maar ook door de schoonheid  en het gemak ervan. Je hoeft geen Rasta, hippie of metalhead te zijn, dit kapsel is voor iedereen die zichzelf wil zijn.

dreads zetten rotterdam - Lock Solid Dreadlocks (60)

Waarom zou je echte dreadlocks nemen?

 1. Je bent ’s morgens na het wakker worden direct klaar om de deur uit te gaan! Het is een stuk makkelijker dan los haar!
 2. Je kunt er veel kapsels mee maken, of je het nou in een staart wil of een knot, vlechten, twisten, krullen, de mogelijkheden zijn eindeloos!
 3. Als je dun of weinig haar hebt, valt dat niet meer op! Gebundeld haar oogt voller dan los haar.
 4. Geen vieze haren meer in het doucheputje! Je afgebroken of uitgevallen haren blijven gewoon in je dreads (zie ook punt 4).
 5. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je haar breekt als je er veel aan zit met je handen, je dreads breken niet zo makkelijk.
 6. Je haar kan langer groeien dan wanneer het los is.
 7. Nooit meer gedoe met kammen en borstels!
 8. Als je last hebt van haaruitval of kale plekken, valt dat minder op, omdat je dreads daar overheen vallen.
 9. Je wilt gewoon jezelf zijn.
 10. Je wilt je haar kunnen versieren met kralen, ringetjes, veertjes, schelpjes en andere creatieve dingen!

Hoe gaat het zetten van dreads in zijn werk?

Voordat je komt:
Bedenk goed van te voren of je wel echt dreads wilt. Dreadlocks worden mooier naarmate ze ouder worden, maar omdat ze gaan vervilten – wat de bedoeling is – wordt het moeilijker ze eruit te halen. Kies voor synthetische dreads, vlechtjes, twists of faux locs (kroes) als je niet zeker weet of je echte dreadlocks wilt.

De ideale lengte om dreads te zetten is 15 cm. Het kan ook vanaf 10 cm, maar dan kan ik geen garantie geven op uitrafelen. Hele dunne dreadlocks (micro locs) zijn alleen mogelijk bij kroes haar (4a, 4b, 4c).
Neem een brede haarband, groot elastiek, pet/muts of sjaaltje mee als je komt, want je dreads staan in het begin alle kanten op, tenzij ze erg lang zijn. Je kan ook een dvd of boek meenemen, want het wordt een lange zit van gemiddeld 5-6 uur (halflang haar).

Voorbereiding:
Was de dag van tevoren je haar met shampoo ZONDER conditioner en gebruik GEEN crèmespoeling of andere haarproducten. Je kan je haar wassen met dreadshampoo, een blok zeep of goed ontvettend afwasmiddel. Kijk met dit laatste uit voor je hoofdhuid. Dreadshampoo en zeepblokken kunnen bij mij besteld worden. Hier word het haar lekker stroef van, daardoor klit het makkelijker en worden de dreads dus mooier. Zorg dat je haar opgedroogd is op de dag van de afspraak, met name als je geen kroes haar hebt.

Stap 1 – gesprekje: 
Je vertelt of je dikke of dunne dreads wilt, of je rechte vakjes wilt of willekeurige zonder rechte scheidingen.

Stap 2 – vakverdeling: 
Vervolgens verdeel ik je haar in vakjes, ik doe elastiekjes eromheen, zodat het staartjes worden. Je vertelt of je je scheiding in het midden, links of rechts wilt. Dit is een blijvende scheiding.

Stap 3 – Solid Lock Methode:

Met onder andere een toutpeerkam en een haaknaald bewerk ik je plukjes haar. Er komt iets meer bij kijken, dit noem ik de Solid Lock Methode (zelf bedacht). De Solid Lock methode is noodzakelijk als je meteen stevige dreads wilt, die je meteen kunt wassen.  Door deze methode raken rafelen losse puntjes niet uit en blijven stompe (ronde) puntjes beter zitten. Door deze speciale techniek worden de dreads nog steviger en mooier!Als je stompe puntjes wilt, verlies je ongeveer 5-10 cm van je haarlengte, afhankelijk van hoe dik je haar is. Als je ze los wilt, blijft je haar ongeveer even lang. Omhaken zit bij de prijs inbegrepen. 

Stap 4 – klaar!
Je bent nu klaar! Ik geef je jouw gratis startpakket* mee, met daarin dreadzeep, een slaapmuts en een echte Dreads By Meghan douchemuts. Daarnaast krijg je van mij ook verzorgingstips.

Voordelen van de Solid Lock Methode:    

 1. Het zijn meteen stevige dreads;
 2. Geen (chemische of stinkende) permanentvloeistof nodig, veel mensen zijn er allergisch voor;
 3. Bij kroes of erg droog/broos haar is de kans op haaruitval extreem groot bij gebruik van permanentvloeistof en/of viltnaalden;
 4. Bij overmatig gebruik van viltnaalden breekt ook stijl haar;
 5. Het zijn meteen echte dreads;
 6. Je kunt ze meteen wassen!!!
dreads zetten rotterdam - Lock Solid Dreadlocks (65)

Pin It on Pinterest

Share This