Een veelvoorkomend verschijnsel bij dreadlocks is het hebben van dunne of zwakke plekken. Je dreads kunnen bij het dunne plekje afbreken en als je ze verliest, ben je ze kwijt! Natuurlijk is het veel beter om dit alles gewoon te voorkomen. Hieronder volgen 6 tips over hoe je dunne plekken in je dreads voorkomt!

1. Draag niet elke dag een staart

Wanneer je elke dag een staart draagt, zal je merken dat je dreads dunner beginnen te worden op de plek waar het elastiek je haar raakt. Dit is zeker het geval wanneer het elastiek erg strak om je dreads heen zit. Probeer dus te voorkomen dat je lievelingselastiek je vijand wordt en draag je dreads regelmatig los.

2. Leun niet tegen je dreads

Ik hoor vaak van klanten met lange dreads dat zij het vervelend vinden om tegen hun haar aan te leunen, wanneer zij bijvoorbeeld in de auto zitten. Ze kunnen dan hun hoofd niet goed draaien om te kijken of er verkeer aankomt. Dit zelfde geldt overigens voor wanneer je zulke lange dreads hebt dat je erop gaat zitten. In feite trek je steeds aan je dreads als je je hoofd draait of beweegt terwijl je er tegenaan leunt of erop zit. Dit vormt op den duur een probleem, namelijk dunne plekken vanwege te veel trekken. Zéker wanneer dit een onverwachtse en dus hardere beweging is! Leer jezelf dus aan om je dreads over je schouders naar voren te hangen wanneer je gaat zitten of autorijden.

3. Slaap niet met losse dreads

Deze situatie gaat hand in hand met punt 2. Wanneer je met losse dreads slaapt, ontkom je er bijna niet aan dat jij, je partner, je hond of je kat erop gaat liggen. Ik heb hierboven al omschreven waarom dit voor problemen zorgt. Slaap dus met een slaapmuts, welke je van mij gratis meekrijgt in het startpakket als je je dreads laat zetten. Kan je absoluut niet tegen iets op je hoofd wanneer je slaapt? Draag je dreads dan in een vlecht. Samen staan ze sterker.

4. Gebruik geen 2 dreads om de rest vast te binden

Populair kapsel. Je pakt 2 dreads, van elke zijkant 1 en die bind je vervolgens naar achteren en legt daar een knoop. Heel fijn, haar uit je gezicht en je kunt je elastiek nog eens thuis vergeten. Toch is dit niet verstandig om elke dag te doen. Deze twee dreads zullen op den duur breken op het punt waar je ze elke dag braaf vastknoopt. Nee, ik zeg niet dat je je favoriete kapsel niet meer mag dragen. Er is een betere manier om dit aan te pakken. Gebundeld haar is sterker dan los haar, en gebundelde dreads sterker dan enkele dreads. Gebruik dus niet 1, maar 2 dreads van elke zijkant en twist deze samen. Met 3 dreads werkt dit ook, dan kan je ze vlechten.

5. Wees op tijd met bijwerken

Wie niet op tijd zijn dreads laat bijwerken, zal merken dat er veel losse haren ontstaan. Hoe stijler het haar, hoe minder deze haren geneigd zijn uit zichzelf te gaan klitten. De dreads waaruit deze losse haren komen, missen dus hun sterke basis. Ze worden dan steeds dunner bij de aanzet. Dit is een probleem! Geloof me, je wil geen dreads die bij de uitgroei al afbreken! Echt niet. Kom dus op tijd langs voor een bijwerkbeurt of ontdek hoe je dat zelf doet.

Ben je nou te laat en is een dread afgebroken? Geen nood! Neem het afgebroken stuk mee en ik hang hem er weer voor je aan!

6. Elastiekjes en touwtjes op tijd verwijderen

Gebruik je touwtjes of elastiekjes bij het bijwerken van je uitgroei? Laat deze dan niet langer dan 3 weken zitten. Hoewel er grote voordelen zijn aan het werken met elastiekjes, is een nadeel dat er een zwak plekje kan ontstaan als he hem te lang laat zitten. Let er dus op dat je de stiekjes of touwtjes uiterlijk na 3 weken verwijdert. Bekijk hier hoe je dat doet.

Heb jij nog een tip om dunne en zwakke plekken te voorkomen? Laat die dan hieronder achter. Goede tips schrijf ik erbij op de lijst.

Pin It on Pinterest

Share This