Over mij

Mijn naam is Meghan en ik ben sinds 2007 gespecialiseerd in het zetten en onderhouden van echte dreadlocks in alle haarsoorten. 

Daardoor kan ik je alles vertellen over dreadlocks. Naast de salon heb ben ik ook webwinkelier

Bij Alles Voor Dreads vind je sinds 2015 alles om je dreads te verzorgen, onderhouden, beschermen en natuurlijk te versieren.

Daarnaast geef ik ook online trainingen, masterclasses en workshops over verschillende dread-gerelateerde onderwerpen, zoals leren je eigen dreadlocks bij te werken en binnenkort een loctician-opleiding.

Mijn dread-autobiografietje

Ik heb verschillende keren dreads gehad. In de 2e klas van de middelbare school: toen noemde ik het vlechtjes, maar toen ik ze er na een half jaar probeerde uit te kammen, wist ik dat het dreads waren geworden.

Begin 2006 heb ik nepdreads gehad en rond september/oktober 2006 heb ik bij mezelf echte dreads gezet. Maar daar was ik niet tevreden over, dus haalde ik ze eruit en liet ze opnieuw zetten bij een prof. Daar liet ik ze ook meteen verlengen. Ook daar was ik niet tevreden over, dus haalde ik na een maandje of 3 de verlengingen er weer uit en maakte vlechtjes in mijn haar.

Ondertussen had ik ook mijn ex-vriend zijn dreads bijgewerkt (uitgroei bijgewerkt, losse haren en lussen weggewerkt en puntjes omgehaakt) en dat bleef erg goed zitten en zag er heel goed uit. Ik kwam er achter dat ik kon haken!
Begin 2007 werkte ik mijn dreads/vlechtjes bij met de haaknaald. Ik had wat synthetische dreads gepakt en daarop ben ik verder gaan oefenen met dreads haken, verlengen en samenvoegen. Het zag er erg goed uit. Daarna heb ik wat oude verlengingen gepakt en daar ook op geoefend met lussen wegwerken, samenvoegen en verlengen. Het resultaat was zo spectaculair en ik realiseerde me dat ik een nieuw talent had ontdekt: dreads zetten! En Dreads By Meghan was geboren!

Sinds eind maart 2020 is de bedrijfsnaam veranderd in Lock Solid. 

Ik woon en werk mij in Rotterdam, samen met mijn vriend en onze dieren.

Mijn afgeronde studies zijn Hbo-Rechten en post-hbo opleiding tot Budgetcoach.

Mijn hobby’s zijn (huis)dieren, persoonlijke financiën, interieurdesign, vals zingen, dansen, bloggen, natuur, lezen, tattoos en piercings.

Huisdieren: 2 Europese korthaar katten (Tibby en Uzi), een aantal tropische zoetwateraquaria (onder andere Tanganyika), een Braziliaanse regenboogboa Elovie (v), een blauwtongskink Sjinkie (v), 1 Kenyaanse zandboa Nairobi (v), 6 rode rattenslangen (korenslangen): Kirby (v), Lemmy (m), Tarja (v), Grizzly (m) en Buddy (m) en nog wat ongewervelden.

Gratis inspiratie en advies nodig?

Pin It on Pinterest

Share This